Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nedjelja prevencije povreda u saobraćaju

Objavljeno: 27.04.2020. 18:37 Autor: Uprava policije
Svake godine, posljednja sedmica mjeseca aprila, posvećena je prevenciji povreda zadobijenim u saobraćajnim nezgodama, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na probleme izazvane saobraćajnim nezgodama i njihovim posljedicama. 

Ova nedjelja takođe je posvećena sjećanju na poginule ili povrijeđene u saobraćajnim nezgodama, njihovim porodicama, kao i onima koji su u svom poslu svakodnevno uključeni u prevenciju i sprečavanje nezgoda ili zbrinjavanju nastradalih. 

Zbog toga, koristimo priliku da još jednom podsjetimo javnost, da:
   - se tokom 2019. godine u Crnoj Gori dogodilo 6.210 saobraćajnih nezgoda, 
   - da je u nezgodama 2.754 lica zadobilo teške tjelesne povrede, 
   - da je 2.292 lica zadobili lake tjelsene povrede i 
   - da je u saobraćajnim nezgodama smrtno stradalo 47 lica. 

Kako je najčešći uzrok ovih saobraćajnih nezgoda bio čovjek kao učesnik u saobraćaju, apelujuemo na vozače i ostale učesnike u saobraćaju, da uz dodatan oprez i strpljenje, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju. 

Imajući u vidu specifičnosti trenutne situacije u Crnoj Gori, koja je vezana za COVID - 19, pored dodatnih obaveza koje imaju u sprovođenju mjera u cilju zaštite zdravlja naših građana, pripadnici Uprave policije će kao i do sada i u narednom periodu nastojati, da prvenstveno preventivnim, ali i u skladu sa Zakonom i represivnim aktivnostima, doprinesu nesmetanom i bezbjednom odvijanju saobraćaja i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na ranjive kategorije učesnika u saobraćaju (djeca, starije osobe). 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?