Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio potpredsjednika Vlade i ministra inostranih poslova Izraela Avigdora Libermana

Objavljeno: 17.09.2009. 19:05 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je danas potpredsjednika Vlade i ministra inostranih poslova Izraela Avigdora Libermana, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Predsjednik Đukanović izrazio je zadovoljstvo prvom posjetom jednog visokog izraelskog zvaničnika Crnoj Gori, ocjenjujući bilateralne odnose dvije zemlje veoma kvalitetnim, posebno u oblasti ekonomije.To potvrđuje i potpisivanje Sporazuma o ukidanju viza izmedju Crne Gore i Izraela, što će omogućiti još intenzivniju komunikaciju poslovnih ljudi,investitora i turista. Crna Gora je veoma zainteresovana za učešće izraelskih investitora u projektima infrastrukture, kao i u saobraćaju, turizmu i poljoprivredi - istakao je premijer Đukanović.

Potpredsjednik Vlade i ministar inostranih poslova Izraela Avigdor Liberman istakao je da crnogorski model mirnog rješavanja političkih pitanja, pa i onih najkrupnijih kakvo je pitanje državne nezavisnosti, može poslužiti kao uzor za prevazilaženje sličnih situacija i u drugim regionima. On je odnose Crne Gore i Izraela od prvog dana crnogorske nezavisnosti ocijenio srdačnim i prijateljskim, najavljujući da će spoljnopolitička interesovanja Izraela u narednom periodu sve više biti okrenuta saradnji sa zemljama Zapadnog Balkana.

Potpredsjednik Liberman je najavio i pojačano interesovanje investitora iz njegove zemlje za učešće na tenderima u Crnoj Gori, kao i za saradnju u oblasti turizma i prometa nekretnina.

Predsjednik Đukanović i potpredsjednik Liberman razmijenili su mišljenja i o aktuelnim političkim kretanjima u regionima Zapadnog Balkana i Bliskog i Srednjeg Istoka, zalažući se za prevazilaženje svih problema kroz pregovaračke procese, bez nasilja i ekstremizma bilo koje vrste.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?