Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Premijer Milo Đukanović razgovarao danas sa predsjednikom Republike Albanije Bamirom Topijem

Objavljeno: 18.09.2009. 22:22 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas u Budvi sa predsjednikom Republike Albanije Bamirom Topijem koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Premijer Đukanović ocijenio je da će posjeta predsjednika Topija Crnoj Gori dati snažan impuls daljem unaprjeđenju bilateralnih odnosa koji su i u prethodnom periodu bili na visokom nivou. On je apostrofirao kvalitetnu saradnju u oblasti odbrane i unutrašnjih poslova, kao i zajedničke projekte ekonomskog razvoja, prije svega u unaprjeđenju saobraćajne infrastrukture, energetike, održivog razvoja i zaštite životne sredine.

To su oblasti u kojima dvije zemlje intenzivno mogu sarađivati i u narednom periodu, ocijenio je premijer Đukanović.

Predsjednik Republike Albanije Bamir Topi istakao je da se odnosi dvije zemlje intenziviraju iz dana u dan i izrazio spremnost Republike Albanije za punu saradnju na ekonomskom planu, kao i u procesu evropskih integracija. On je ocijenio da će nova albanska Vlada upravo dati naglasak na približavanju Evropskoj uniji, ukazujući da se dvije zemlje zajedničkim projektima mogu kandidovati za privlačenje sredstava evropskih fondova.

Sagovornici su ukazali na važnost ulaska čitavog regiona Zapadnog Balkana u NATO, što će biti jedini pouzdan garant dugoročne stabilnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?