Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Delegacija Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem, učestvovaće na 64. zasijedanju Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku

Objavljeno: 18.09.2009. 22:45 Autor: Naslovna strana
Delegacija Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem, u kojoj je i ministar inostranih poslova Milan Roćen, otputovaće sjutra u Njujork, gdje će učestvovati na 64. zasijedanju Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija. To će biti prilika da se predstave osnovni prioriteti i pozicija Crne Gore u odnosu na aktuelne teme koje su ove godine na agendi GS.

Na marginama zasijedanja biće održani brojni multilateralni skupovi o aktuelnim izazovima klimatskih promjena, politike razoružanja, brige za zdravlje majki i djece, borbe protiv raznih oblika diskriminacije i netolerancije, zatim sastanci Jadranske povelje, kao i Zapadnog Balkana i EU Trojke, na kojima će učestvovati visoki predstavnici Crne Gore.

Premijer Đukanović i ministar Roćen imaće niz bilateralnih susreta sa šefovima delegacija i ministrima inostranih poslova zemalja učesnica. Planirani su i susreti šefa crnogorske delegacije sa najvišim zvaničnicima Ujedinjenih Nacija i drugih međunarodnih organizacija. Predviđeno je da premijer Đukanović govori na Generalnoj debati 25. septembra.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?