Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović susreo se sa predsjedavajućim 64. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Alijem Abdusalamom Trekijem

Objavljeno: 26.09.2009. 07:17 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović susreo se sa predsjedavajućim 64. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Alijem Abdusalamom Trekijem.
Premijer je naglasio da Crna Gora pridaje veliki značaj multilateralizmu i afirmaciji uloge Ujedinjenih nacija u međunarodnim odnosima. Prenio je spremnost Crne Gore da aktivno doprinese reformi UN koja će voditi snaženju autoriteta organizacije, kao i opredijeljenost Vlade da bude aktivan partner u globalnim naporima u pronalaženju efikasnog odgovora na brojne izazove klimatskih promjena, ekonomske krize i razoružanja.
Predsjedavajući Treki je izrazio zadovoljstvo budućom saradnjom sa Crnom Gorom, posebno imajući u vidu iskustvo miroljubivog procesa obnove nezavisnosti i politiku Vlade Crne Gore zasnovanu na zdravim osnovama i u skladu sa temeljnim vrijednostima UN, što će biti od koristi i za ostale članice UN.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?