Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa ministrom energetike i rudarstva Demokratske Narodne Republike Alžir Chakibom Khelilom

Objavljeno: 29.09.2009. 00:20 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas u Podgorici sa Chakibom Khelilom, ministrom energetike i rudarstva Demokratske Narodne Republike Alžir.

Premijer Đukanović je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima Alžira i Crne Gore, ukazujući na posvećenost Crne Gore njihovom daljem razvoju. U tom kontekstu, on je istakao značaj razvoja ekonomskih odnosa i ocijenio da će važan korak u tom smjeru biti predstojeće potpisivanje odgovarajućih međudržavnih sporazuma koji će regulisati izbjegavanje dvostrukog oporezivanja i uzajamno garantovanje investicija. Ovakva ugovorna infrastruktura će stvoriti uslove za bolje kontakte predstavnika biznisa dvije države, što će za rezultat imati viši nivo ukupne saradnje.

Ministar Khelil je naglasio da se radi o prvoj zvaničnoj posjeti jednog alžirskog zvaničnika Crnoj Gori nakon obnove njene nezavisnosti. On je izrazio snažan interes alžirske strane da uspostavi dugoročnu saradnju sa Crnom Gorom, prije svega u ekonomskoj sferi. Sagovornici su potencirali značaj saradnje u energetici i rudarstvu, kao i korišćenju potencijala Luke Bar, kao značajnog regionalnog distributivnog centra. Konstatovano je da će predstojeće usvajanje strateških zakona koji regulišu oblast energetike i istraživanja i distribucije nafte i gasa biti dobra pretpostavka za buduće crnogorsko-alžirske odnose.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?