Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U petak telekonferencijski Samit CEI pod predsjedanjem Crne Gore

Objavljeno: 14.05.2020. 23:40 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vanredni sastanak predsjednika vlada država članica Centralno-evropske inicijative (CEI) održaće se u petak, 15. maja, putem telekonferencije, u organizaciji Vlade Crne Gore i Izvršnog sekretarijata CEI, i u saradnji sa Regionalnom kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu.

Na sastanku, kojim će predsjedavati predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, učestvovaće premijeri Albanije, Bugarske, Hrvatske, Moldavije, Sjeverne Makedonije i Ukrajine kao i drugi visoki zvaničnici iz zemalja članica CEI. Specijalni gosti će biti evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji, direktor SZO za Evropu Hans Kluge i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti.

Na Samitu će biti razmotrene ekonomske i socijalne posljedice pandemije novog koronavirusa i razmijenjena mišljenja o mogućim mjerama za njihovo ublažavanje.

Šefovi vlada država članica CEI će usvojiti Zajedničku izjavu kojom se ističe značaj solidarnosti i posvećenost regiona jedinstvenom sagledavanju posljedica pandemije i zajedničkom djelovanju.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?