Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podrška filmovima od posebnog značaja za crnogorsku kulturu i ostvarenju za djecu i omladinu

Objavljeno: 15.05.2020. 23:46 Autor: MKU
Ministarstvo kulture i Filmski centar Crne Gore ove godine podržaće tri projekta u kategoriji sufinansiranja filmova od posebnog značaja za crnogorsku kulturu i jedan projekat u kategoriji sufinansiranja filmova za djecu i omladinu.
Kada je riječ o sufinansiranju filmova od posebnog značaja za crnogorsku kulturu, podržani su projekti: „Rovačka republika” reditelja Željka Sošića, producentske kompanije Dogma studio; „Danilo” reditelja Andra Martinovića, producentske kompanije Mimesis i „Suđenje Todora Kadića” u režiji Andrije Mugoše i Milorada Milatovića, producentske kompanije A production.

Projekat „Planeta 7693”, reditelja Gojka Berkuljana, producentske kompanije A production, podržan je u kategoriji sufinansiranja filmova za djecu i omladinu.
U kategoriji filmova od posebnog značaja za crnogorsku kulturu stručni konsultanti bili su dramski pisac i scenarista prof. dr Nenad Vujadinović, istoričar dr Boban Batrićević i filmski kritičar Vuk Perović, dok su u kategoriji filmova za djecu i omladinu stručni konsultanti bili psiholog Radoje Cerović, producent dr Edin Jašarović i scenarista Stefan Bošković.

Odluku o sufinansiranju filmova od posebnog značaja za CG kulturu možete preuzeti ovdje

Odluku o sufinansiranju filmova za djecu i omladinu možete preuzeti ovdje
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?