Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio povodom Dana Vojske Crne Gore delegaciju Vojske na čelu sa načelnikom Generalštaba admiralom Draganom Samardžićem

Objavljeno: 07.10.2009. 00:50 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio je povodom 07. oktobra - Dana Vojske Crne Gore delegaciju Vojske na čelu sa načelnikom Generalštaba admiralom Draganom Samardžićem.

Upućujući iskrene čestitke povodom Dana Vojske, Predsjednik Đukanović je ukazao na značaj ovog praznika i podsjetio na blistavu vojnu tradiciju Crne Gore. On je izrazio zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom reformi sistema odbrane i iskazanom odgovornošću u rješavanju ključnih bezbjedonosnih zadataka. Posebno važnom je ocijenjena uspješna saradnja Vojske Crne Gore sa strateškim partnerima na putu ka punopravnom članstvu u NATO. Predsjednik Đukanović je naglasio značaj aktivnosti uništavanja viška naoružanja kao trenutno ključnog bezbjedonosnog problema. Učešće Crne Gore u mirovnim misijama je partnerski odgovoran i afirmativan čin koji Crnu Goru legitimiše kao državu koja je svjesna da u eri globalizacije nema izolovanih problema, saopštio je premijer.

Načelnik Generalštaba Dragan Samardžić informisao je predsjednika o tekućim aktivnostima i planovima vezanim za dalju modernizaciju Vojske Crne Gore. On je istakao da Vojska efikasno ispunjava sve zahtjeve koje se pred njom postavljaju u cilju pristupanja evroatlantskim integracijama, čime obezbjeđuje kontinuiranu podršku važnih međunarodnih činilica. Proces stručnog usavršavanja kadra, regionalno povezivanje i implementacija savremenih tehnoloških dostignuća izazovi su Vojske Crne Gore pred skorim pristupom u Akcioni plan za članstvo MAP.

Zajednički je konstatovano da je obezbjeđivanje neophodnih uslova za članstvo u NATO savezu garant stabilnosti i ekonomskog razvoja Crne Gore, koja će i ubuduće, skladno svojim nacionalnim interesima, težiti da bude prepoznatljiv faktor mira i saradnje u regionu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?