Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao sa ambasadorom SAD u Crnoj Gori Roderikom Murom

Objavljeno: 17.10.2009. 00:07 Autor: Naslovna strana
Sjedinjene Američke Države daju punu podršku Crnoj Gori za buduće učlanjenje u Akcioni plan za članstvo u NATO MAP, saopštio je tokom razgovora sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Roderik Mur.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović ponovio je da su evropske i evroatlantske integracije strateški spoljnopolitički ciljevi Crne Gore. Učlanjenje u akcioni plan MAP, važan je korak za ulazak u NATO i jedno od najvažnijih pitanja crnogorske spoljne politike. Ambasador Mur je istakao pozitivnu ulogu Crne Gore u regionu, napominjući da ona predstavlja važan faktor regionalne stabilnosti.

Premijer Đukanović i ambasador Mur saglasni su da dvije države imaju izuzetno dobre odnose, koji su potvrđeni prilikom nedavnih susreta predsjednika Vlade sa visokim zvaničnicima SAD u Njujorku.

Tokom susreta razgovorano je i o podršci SAD inicijativi Crne Gore za učlanjenje u Proces saradnje ministara odbrane Jugoistočne Evrope (SEDM).

Američki ambasador čestitao je premijeru Đukanoviću početak izgradnje autoputa Bar-Boljare, najveće investicije u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?