Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović susreo se sa ambasadorom Austrije Martinom Pamerom

Objavljeno: 17.10.2009. 01:18 Autor: Naslovna strana
Austrijski ambasador Martin Pamer pozdravio je napredak Crne Gore koji je ostvarila u procesu evropskih i evroatlantskih integracija. On je tokom susreta sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milom Đukanovićem izrazio očekivanje da će Crna Gora i Austrija i dalje imati izuzetno dobre odnose na svim poljima saradnje.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović naglasio je značaj podrške koju Austrija pruža zemljama Zapadnog Balkana na njihovom putu da postanu dio evropske porodice. Prioritet Crne Gore su integracije, ponovio je premijer Đukanović i izrazio očekivanje da ćemo uspješno odgovoriti na Upitnik Evropske komisije i tokom 2010. godine doći do statusa kandidata. On je kazao da je stabilnost, ključno pitanje regiona, koja će biti učvršćena članstvom u NATO.

Premijer Đukanović i ambasador Pamer najavili su intenzivniju ekonomsku saradnju između dvije države i povećanje investicija, uz podsjećanje da se u Crnoj Gori već realizuje niz projekata austrijske Agencije za razvoj i putem Tvining programa.

Ambasador Austrije Martin Pamer, koji je nedavno preuzeo dužnost u Crnoj Gori očekuje da će dvije države, i tokom njegovog mandata, imati izvanredne odnose na šta obavezuju i istorijska i tradicionalna saradnja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?