Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio ministra za vanredne situacije, civilnu odbranu i otklanjanje posljedica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Sergeja Šojgua

Objavljeno: 23.10.2009. 00:17 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa ministrom za vanredne situacije, civilnu odbranu i otklanjanje posljedica elemetnarnih nepogoda Ruske Federacije i predsjedavajućeg ruskog dijela međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Crne Gore i Ruske Federacije Sergejom Šojguom.

Crna Gora i Rusija imaju tradicionalno dobre odnose na šta su ponosne dvije države, ocijenjeno je tokom susreta predsjednika Vlade Mila Đukanovića i ministra Ruske Federacije Sergeja Šojga. Premijer Đukanović je poručio da je Crna Gora politički, ekonomski i bezbjedonosno stabilna država koja se uspješno kreće putem integracija u Evropsku uniju.

Crna Gora i Rusija veoma uspješno sarađuju u oblasti kulture i nauke. Premijer Đukanović istakao je da i ministarstva inostranih poslova dvije zemlje imaju izuzetno dobru saradnju, koja će se formalizovati i nizom bilateralnih sporazuma. Dobri odnosi Crne Gore i Rusije zabilježeni su na parlamentarnom i nivou lokalnih samouprava.

Na izmaku ekonomske krize očekuje se i porast stranih investicija u Crnu Goru, u okviru toga i ruskih investicija, prvenstveno u oblasti infrastrukture, energetike, turizma, kazao je predsjednik Vlade Milo Đukanović.

Ministar Sergej Šojgu pohvalio je ekonomsku stabilnost Crne Gore i u doba ekonomske krize, što je kako ističe, dokaz da Crna Gora ima zdravu ekonomiju. Rusija je zainteresovana za dalju saradnju u svim oblastima, posebno u ekonomiji.

Obostrano je naglašeno da će dvije vlade nastaviti da svojim politikama izgrađuju poslovni ambijent koji će biti stimulativan za dalji razvoj biznisa i investicija, rečeno je tokom razgovora predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića i ministra Ruske Federacije Sergeja Šojgua.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?