Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopstenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se sa ambasadorom Slovačke Igorom Furdikom

Objavljeno: 26.10.2009. 23:15 Autor: Naslovna strana
Crna Gora ima punu podršku Slovačke u evropskim i evro-atlantskim integracijama, poručio je ambasador Slovačke Igor Furdik tokom susreta sa Predsjednikom Vlade Milom Đukanovićem.

Članstvo u Evropskoj Uniji i NATO, strateški su ciljevi Crne Gore, ali i sustinski, jer su prioritet reforme koje će unaprijediti kvalitet života građana Crne Gore, ponovio je premijer Đukanović.
Prvi pokazatelj za to biće vidljiv već krajem godine, kada se očekuje donošenje odluke o ukidanju viza. Crna Gora će u novembru predati kvalitetne odgovore na upitnik Evropske Komisije, najavio je premijer, status kandidata Crna Gora očekuje tokom 2010.
Predsjednik Vlade je ukazao i na ispunjavanje obaveza iz programa Partnerstvo za mir, kao i da na ministarskoj konferenciji u decembru Crna Gora očekuje poziv za članstvo u Akcioni plan.

Ambasador Furdik je izrazio spremnost Slovačke da svojim iskustvom pomogne Crnoj Gori na putu evropskih integracija, prije svega u jačanju administrativnih kapaciteta.
Predsjednik Vlade i slovački ambasador saglasni su da ima prostora za jačanje ekonomske saradnje dvije države. Crna Gora i Slovačka nastaviće da sarađuju i u oblasti kulture, nauke, obrazovanja i tehnologije.

Tokom razgovora predsjednika Vlade Mila Đukanovića i ambasadora Slovačke Igora Furdika najavljena je mogucnost da studenti iz Crne Gore uz pomoć programa Slovacke Vlade Slovakia 21 studiraju u toj zemlji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?