Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović primio predsjednika Predstavničkog doma Saveznog parlamenta Kraljevine Belgije Patrika Devala

Objavljeno: 06.11.2009. 23:10 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, u razgovoru sa predsjednikom Predstavničkog doma Saveznog parlamenta Kraljevine Belgije Patrikom Devalom (Patrick Dewael) iznio je uvjerenje da je budućnost svih država Zapadnog Balkana integracija u Evropsku uniju i NATO. Premijer Đukanović naglasio je važnost integracija za stabilnost regiona, ističući da samo ujedinjena Evropa može biti jak partner na medjunarodnoj sceni.

Premijer Đukanović upoznao je sagovornika sa važnim pokazateljima koji govore o očuvanoj makro-ekonomskoj stabilnosti u Crnoj Gori, očekivanjima skorog prihvatanja zahtjeva za članstvo u MAP, I napretkom koji je urađen u oblasti vizne liberalizacije. Takođe, bilo je riječi I o statusu odgovora na Upitnik Evropske komisije.

Predsjednik Predstavničkog doma Saveznog parlamenta Kraljevine Belgije Patrik Deval konstatovao je da je prva posjeta predstavnika belgijskog Parlamenta znak dobre volje za unapređenje bilateralne saradnje. On je izrazio nadu da će, posebno nakon krize, odnosi dvije zemlje biti dalje nadogradjeni i većom saradnjom u oblasti ekonomije, naročito investicija i turizma. Predsjednik Deval smatra da je Crna Gora ostvarila dobar napredak i da ima dobre odnose sa susjedima, te da su opravdana očekivanja prihvatanja aplikacije za MAP i vizne liberalizacije od januara naredne godine.

Budući da se Belgija priprema da preuzme predsjedavanje Evropskom unijom u 2010.godini, predsjednik Deval iskazao je spremnost da pomogne u procesu evropskih integracija, uz prethodno ispunjavanje svih potrebnih kriterijuma od strane Crne Gore. Predsjednik Djukanović zahvalio je na ponudjenoj podršci istakavši da će Crna Gora bezrezervno nastaviti aktivnosti na unapredjenju demokratije i daljoj harmonizaciji sa evropskim standardima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?