Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je Svetom sinodu Srpske pravoslavne crkve telegram sa izrazima najdubljeg saučešća povodom smrti patrijarha Srpske pravoslavne crkve gospodina Pavla

Objavljeno: 16.11.2009. 20:55 Autor: Naslovna strana
Povodom smrti patrijarha Srpske pravoslavne crkve gospodina Pavla, predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je Svetom sinodu Srpske pravoslavne crkve telegram sa izrazima najdubljeg saučešća. U telegramu sa kaže:

U ime Vlade Crne Gore i u svoje lično ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća povodom smrti Njegove Svetosti Patrijarha Pavla.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici izgubili su duhovnog vođu koji je svojim načinom života, mudrošću i blagošću pomjerio granice duhovnog poimanja svijeta, čime je zaslužio trajno poštovanje.

Smrt Patrijarha Pavla gubitak je za cijeli pravoslavni svijet i za sve ljude dobre volje.

Ova vijest rastužila je i građane Crne Gore, koji su duboko uvažavali njegov duhovni put utemeljen na svevremenim hrišćanskim vrlinama i njegovanju neprolaznih vrijednosti čovječanstva.

Klanjamo se njegovim sjenima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?