Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Đukanović - Steven Allen

Objavljeno: 17.11.2009. 01:17 Autor: Naslovna strana
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas sa regionalnim direktorom UNICEF-a za Centralnu i Istočnu Evropu i Zajednicu nezavisnih država Stevenom Allenom.
Crna Gora ima dobru saradnju sa Ujedinjenim nacijama i organizacijama iz sistema UN-a, posebno sa UNICEF-om i UNDP-em, konstatovano je tokom susreta.
Predsjednik Vlade izrazio je zahvalnost na inicijativi koju UNICEF u Crnoj Gori pokazuje i aktivnostima koje uspješno realizuje.
Razgovorano je i o mogućnosti saradnje preko programa Regionalne škole za javnu administraciju sa sjedištem u Crnoj Gori (RESPA), preko koje bi bilo omogućeno da čitav region dijeli iskustva vezana za prava djeteta.
Premijer Đukanović je poručio da uprkos svjetskoj ekonomskoj krizi, budžetski izdaci za socijalna davanja, zdravstvo i obrazovanje neće biti smanjivani.
Direktor UNICEF-a Steven Allen iskazao je zadovoljstvo što ce premijer biti pokrovitelj obiljezavanja 20-godišnjice potpisivanja Konvencije o pravima djeteta, kao i zbog ukupnih napora koje Vlada Crne Gore ulaže na zaštiti prava i sloboda definisanih konvencijama UNICEF-a.
Dogovoren je nastavak saradnje sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori, na osnovu programa za 2009 - 2011. godinu.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?