Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predsjednik Vlade Milo Đukanović sastao se sa gospodinom Dimitriosom Droutsasom koji u Crnoj Gori boravi u svojstvu ministra inostranih poslova Republike Grčke

Objavljeno: 20.11.2009. 00:03 Autor: Naslovna strana
Grčka želi da bude pokretač za zemlje Zapadnog Balkana da postanu dio evropske porodice , poručio je grčki ministar Droutsas tokom susreta sa premijerom Milom Đukanovićem.

Nova Vlada Grčke , kazao je Droutsas daće najveći prioritet ratifikaciji sporazuma o stabilizaciji u prudruzivanju Crne Gore Evropskoj uniji u grčkom parlamentu.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović zahvalio je grčkom ministru na podršci koju ta zemlja pruža Crnoj Gori i našim susjedima na ostvarivanju strateškog cilja , članstva u EU i NATO.

Rezulatati Crne Gore na tom putu su očigledni što potvrdjuje i odluka o skorom ukidanju viza za naše gradjane, kazao je premijer.

Vlada će uskoro definisati odgovore na Upitnik Evropske komisije, a početkom decembra će ih uručiti Briselskoj administraciji, najavio je premijer.

Predsjednik Vlade upoznao je grčkog ministra sa očekivanjima Crne Gore da naredne godine dobije status kandidata za ulazak u EU, a već krajem ove udje u Akcioni plan , predstupnu organizaciju NATO-a.

Ministar Droutsas podsjetio je na zaključke Solunskog samita koji ohrabruju proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana, kao i na ocjenu grčkog premijera Papandreua da države regiona mogu postati članice EU 2014. godine.
Đukanović i Droutsas su saglasni da je stabilnost ključno pitanje za region, koje će na najbolji način biti riješeno kroz evropske i evroatlantske integracije.

Tokom razgovora konstatovano je da dvije države imaju izuzetno dobre bilateralne odnose kao i da postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?