Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Projekat Formiranje EU infocentra u službi procesa integracija poljoprivrede Crne Gore u EU

Objavljeno: 14.05.2008. 16:44 Autor: Poljoprivreda i agroindustrija
Fondacija za civilni razvoj i Institut za naučne i tehničke informacije u poljoprivredi Slovačka (ISTIA/UVTIP), u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore otpočečeli su projekat Formiranje EU infocentra u službi procesa integracija poljoprivrede Crne Gore u EU. Vremenski period trajanja projekta je od decembra 2007. godine do oktobra 2009. godine, a vrijednost projekta je oko 90.000 EUR, od čega je učešće Ministarstva 17.000 EUR.

Opšti cilj projekta jeste lakši pristup informacijama o Evropskoj uniji u sektoru poljoprivrede Crne Gore. Ovaj cilj bi trebalo postići kroz prenos iskustva Ministarstva poljoprivrede Slovačke i Instituta za naučne i tehničke informacije u poljoprivredi (ISTIA ) stečenih u procesu integracija. Glavni učinak projekta bi trebalo da bude formiran i operativan EU Informativni centar u Ministarstvu, specijalizovane informacije na njegovoj web stranici, obučeno osoblje Centra i članovi pregovaračkog tima i radnih grupa, informacije i brošure.

Očekivani glavni učinak projekta bi trebalo da bude funkcionisanje EU Informativnog centra, specijalizovane informacije na web stranici Ministarstva, obučeno osoblje EU Informativnog Centra i članova pregovaračkog tima i radnih grupa, informacije i brošure.

Očekivani dugoročni uticaj jeste pristupanje Crne Gore EU a projekat je osmišljen tako da doprinese integraciji u sektoru poljoprivrede, što je jedan od najkomplikovanijih zadataka.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?