Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Utvrđen Nacrt dokumenta Razvoj ribarskog sektora 2009-2013. godine Nacionalni strategijski plan

Objavljeno: 24.11.2008. 22:49 Autor: Poljoprivreda i agroindustrija
Vlada Crne Gore je, na sjednici od 06. novembra 2008. godine, na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, utvrdila Nacrt dokumenta Razvoj ribarskog sektora 2009-2013. godine Nacionalni strategijski plan sa Programom javne rasprave.

Predloženi Nacrt dokumenta Razvoj ribarskog sektora 2009-2013. godine Nacionalni strategijski plan dopunjuje i razrađuje prethodno objavljenu Strategiju razvoja ribarstva (2006. godina) koristeći pri tome projektni pristup Evropskog fonda za ribarstvo. Eksperti sa CARDS projekta EU ''Tehnička podrška sektoru ribarstva u Crnoj Gori '' koji je u Crnoj Gori bio prisutan prethodnih 18 mjeseci su pomogli u izradi ovog dokumenta nakon sprovedenih istraživanja i konsultacija svih zainteresovanih subjekata u ribarskom sektoru. Harmonizovanje pristupa za obezbjeđivanje finansijske pomoći sa onim koji je dat u Evropskom fondu za ribarstvo bi trebalo da bude od koristi ribarskom sektoru Crne Gore koji bi bio spreman da iskoristi bilo koji program finansijske podrške u predpristupnom periodu kao i nakon pristupa.
Shodno Programu javne rasprave, objavljivanjem na web sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede počeće javna rasprava o ovom dokumentu i trajaće 30 dana.
Javna rasprava se organizuje na sledeći način: putem web sajta Ministarstva i u formi dva okrugla stola koji će se organizovati u Kotoru i Podgorici. O datumu održavanja okruglih stolova blagovremeno ćete biti obaviješteni.
Pozivaju se Udruženja ribara i uzgajivača ribe i školjaka, zadruge i drugi predstavnici nevladinog sektora, privredna društva i preduzetnici koji se bave ribolovom, marikulturom, uzgojem pastrmke, naučno obrazovne i druge institucije iz sektora ribarstva, opštinske službe, Privredna komora i predstavnici kompanija registrovanih za otkup i preradu ribe, druge Vladine institucije i tijela koja su direktno ili indirektno vezani za sektor ribarstva, kao i predstavnici međunarodnih i drugih projekata u ribarstvu i poljoprivredi da učestvuju u javnoj raspravi i da sve svoje eventualne primjedbe, sugestije, komentare i prijedloge vezane za dokument Razvoj ribarskog sektora 2009-2013. godine Nacionalni strategijski plan dostave ovom Ministarstvu najkasnije do 24. decembra 2008.godine.
Nacrt dokumenta je objavljen na web-sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede www.minpolj.vlada.cg.yu.
Sve primjedbe i sugestije mogu se dostaviti na sledeću adresu:
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Rimski trg br 46
Podgorica
Ili na fax: 081 234 306 odnosno e-mail: pavlovics@mn.yu i slavica.pavlovic@gov.me.

Ovdje možete preuzeti tekst NacrtaDownload
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?