Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Sastanak CEFTA podkomiteta za poljoprivredu

Objavljeno: 06.04.2009. 20:53 Autor: Poljoprivreda i agroindustrija
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao predsjedavajući, organizuje drugi sastanak CEFTA Podkomiteta za poljoprivredu i sanitarne i fitosanitarne mjere 8. i 9. aprila u hotelu "Podgorica". Učesnici će biti osam zemalja potpisnica CEFTA, a pored predstavnika Crne Gore na sastanku će učestvovati i predstavnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Moldavije, Srbije, Hrvatske i Kosova.

Tema sastanka je razmjena podataka i skustava u razvoju poljoprivredne trgovinske politike i sanitarnih ifitosanitarnih mjera, u cilju njihovog usaglašavanja.

Dan prije, članice će imati i bilateralne sastanke posvećene daljoj liberalizaciji trgovine, što je u skladu sa obavezama proisteklim iz CEFTA 2006 o čemu će se takođe raspravljati na Podkomitetu.

Sastanak će zvanično otvoriti 08. aprila 2009. godine mr Branko Bulatović, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a prisutne će pozdraviti i Goran Šćepanović, pomoćnik ministra za ekonomski razvoj, ispred predsjedavajućeg CEFTA-om.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?