Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

JAČANJE KAPACITETA MINISTARSTVA ZA LJUDSKA I MANJINSKA PRAVA

Objavljeno: 23.07.2020. 15:51 Autor: PR Sluzba

Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore dostavila je Ministarstvu za ljudska i manjinska prava (MLJMP) digitalnu kompilaciju o ljudskim pravima koja je instalirana na računarima svih zapošljenih u ovom državnom organu. 

Kompilacija sadrži korisne alate i resurse za razumijevanje, dokumentovanje i praćenje ljudskih prava uključujući i relevantne presude Evropskog suda za ljudska prava i druge informacije o standardima i prihvaćenim praksama na polju zaštite ljudskih prava. 

Ovaj resurs biće od pomoći MLJMP u pogledu unaprjeđenja kapaciteta i rada. 

Na nedavnom susretu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore mr Siniše Bjekovića sa državnim sekretarom u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava mr Aleksandrom Sašom Zekovićem ocijenjeno je da je potrebno ojačati i konkretizovati međusobnu saradnju i učiniti je vidljivijom.

„Imajući u vidu naše mandate i misiju, saradnja između Ombudsmana i MLJMP priorodan je i logičan slijed. Potrebno je napraviti presjek aktivnosti i prioriteta kako bi se u bliskoj budućnosti usmjerili na oblasti od zajedničkog interesovanja, prvenstveno kroz promotivne aktivnosti i kampanje za podizanje svijesti javnosti“ istakao je tom prilikom Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore.  O tom susretu više ovdje: https://www.ombudsman.co.me/article.34456.news.html 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?