Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković i ambasadorka Madoks: Važno da Crna Gora nastavi evropski i evroatlantski kurs

Objavljeno: 29.09.2020. 19:13 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske imaju odlične bilateralne odnose, dobru saradnju na političkom nivou koju je potrebno dodatno oplemeniti snažnijim ekonomskim vezama, saopštio je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa novom britanskom ambasadorkom u Podgorici Karen Madoks.

„Veoma smo ponosni i zahvalni za partnerstvo, saradnju i podršku koju smo dobijali od UK na putu evropskih i evroatlantskih integracija“, kazao je premijer Marković.

Konstatujući da je ostvarena saradnja u brojnim sferama, predsjednik Vlade je posebno istakao podršku u oblasti vladavine prava i jačanju institucija.

Ambasadorka Madoks je istakla da će biti posvećena daljem unapređenju saradnje između UK i Crne Gore te da se nada da će uskoro biti potpisan Sporazum o partnerstvu, trgovini i saradnji koji će biti osnov za snaženje ekonomske saradnje dvije zemlje.

Podsjetila je i da su dvije zemlje zajedno radile na unapređenju poslovnog ambijenta i konkurentnosti, energetici, inovacijama i digitalnoj agendi te da će se podrška nastaviti u tim, ali i svim drugim oblastima u kojima su ostvareni značajni rezultati – vladavini prava, odbrani, obrazovanju.

Sagovornici su se saglasili da je od izuzetnog značaja da Crna Gora nastavi svoj evropski i evroatlantski kurs, a ambasadorka Madoks je kazala da će UK nastaviti da pruža podršku u tom pravcu.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?