Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković sa ambasadorom Nađijem: Rumunija je snažan prijatelj Crne Gore

Objavljeno: 12.10.2020. 18:39 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Crna Gora i Rumunija su partnerske i prijateljske države, koje svoje odlične političke bilateralne odnose treba da ojačaju snažnijom ekonomskom saradnjom, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i ambasadora Rumunije Ferdinanda Nađija.

„Na putu evroatlantskih i evropskih integracija imali smo kontinuiranu podršku Rumunije. Ta podrška je uvijek bila snažna, partnerska i prijateljska“, rekao je premijer Marković koji je Nađija primio u oproštajnu posjetu i tom prilikom mu zahvalio na ličnom zalaganju za napredak Crne Gore.

Ambasador Nađi je rekao da je svjedočio velikom progresu Crne Gore, te da je posebno ponosan što je za vrijeme njegovog mandata naša država postala članica NATO-a.

„Rumunija je bila, jeste i biće snažan podržavalac i prijatelj Crne Gore“, rekao je ambasador Nađi.

Sagovornici su se saglasili da je važno ostati posvećen spoljnopolitičkim ciljevima Crne Gore, da ona treba da bude snažna članica NATO-a, te država koja će predano raditi na ispunjavanju uslova za punopravno članstvo u EU.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?