Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Webinar: Mogućnosti finansiranja transfera tehnologije putem SMART4ALL grantova

Objavljeno: 13.11.2020. 22:37 Autor: Ministarstvo nauke

U okviru Horizont 2020 projekta SMART4ALL, u utorak, 17. novembra 2020. godine, sa početkom u 10h, održaće se webinar na temu „Mogućnosti finansiranja transfera tehnologije putem SMART4ALL grantova“.

Cilj webinara je da se učesnici upoznaju da mogućnostima finansiranja inovativnih projekata i transfera tehnologije kroz pozive SMART4ALL projekta i da im se predstavi naredni CTTE poziv koji će biti otvoren od 1.12.2020. do 28.2.2021. godine. Webinar, koji se održava na našem jeziku, namijenjen je predstavnicima malih i srednjih preduzeća (SME), habova, startapova i inovativnih kompanija iz Crne Gore i okruženja.

Na webinaru će učestvovati predstavnici crnogorskog partnera u konzorcijumu, kompanije Mediterranean Excellence in Computing and Ontology - MECOnet d.o.o. (www.meconet.me ); prof. Boris Antić sa Univerziteta u Novom Sadu koji je partner na projektu; i kompanija "Verlab" koja je izabrana za finansiranje tokom prvog poziva KTE projekata.

Registracija za webinar je obavezna putem linka:

https://www.eventbrite.com/e/mogucnosti-finansiranja-transfera-tehnologije-putem-smart4all-grantova-tickets-125305089897

Agendu webinara možete preuzeti ovdje: Agenda za Meconet webinar

Podsjećamo, SMART4ALL je projekat finansiran od H2020 u cilju izgradnje kapaciteta među evropskim zainteresovanim stranama putem razvijanja samoodrživih, prekograničnih eksperimenata kojima se prenose znanja i tehnologije između akademske zajednice i privrede. Projekat, usmjeren ka prilagođenom niskomenergetskom računarstvu (CLEC) za Cyber-Physical Sisteme (CPS) i Internet stvari (IoT), kombinuje niz jedinstvenih karakteristika koje povezuje zajednička vizija različitih kultura, različitih politika, različitih geografskih područja i različitih primjena domeni.

Kako bi to postigao, SMART4ALL će osmisliti i implementirati 3 vrste prekograničnih eksperimenata i to:

1) Eksperimenti za prenos znanja (KTE), koji sadrže novi tip eksperimentalnih praksi koji omogućuju manjim projektima ili manje zrelim idejama da budu predstavljeni, testirani i na taj način potencijalno spremni za rast i otkrivanje potencijala svojih proizvoda;

2) Fokusirani eksperimenti za transfer tehnologije (FTTE), usredsređeni na jednu od četiri definisane oblasti koje su slabo zastupljene, pružiće priliku za formiranje sinergije, unapređenje projekata orijentisanih na proizvode i pružanje smjernica za uspješnu komercijalizaciju;

3) Eksperimenti sa transferom tehnologije za više domena (CTTE), usmjereni na složenije multidisciplinarne transfere i proizvodnju novih CLEC CPS i IoT tehnologija za šire tržište.

Više informacija o projektu možete pronaći na web stranicama:

https://smart4all-project.eu/ i http://www.meconet.me/SMART4ALL

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?