Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

British Council oglasio poziv za mlade naučnike i istraživače

Objavljeno: 18.11.2020. 19:10 Autor: Ministarstvo nauke
British Council objavio je poziv za sve zainteresovane mlade naučnike i istraživače koji žele da unaprijede svoje vještine javnog komuniciranja i saradnje sa donosiocima odluka. U pitanju su dva online programa obuke i to: 

Online obuka: Javna komunikacija i uključivanje javnosti – ova obuka ima za cilj da poboljša kapacitete istraživača u ranoj fazi karijere da efektivno komuniciraju naučne činjenice i saznanja ka javnosti i uključe širu javnost. Ovaj program namijenjen je mladim istraživačima unutar osam godina od sticanja doktorata iz svih naučnih disciplina. Program se odvija u saradnji sa University of West England (Bristol) kao i organizacijom ThinkWrite. Za više informacija o programu pogledate dokument na LINKU.

Online obuka: Saradnja sa donosiocima odluka – Obuka ima za cilj da poboljša kapacitete istraživača u ranoj fazi karijere da transformišu naučne dokaze u javne politike i efektivnije sarađuju sa donosiocima odluka i drugim zainteresovanim stranama. Ovaj program namijenjen je mladim istraživačima unutar osam godina od sticanja doktorata koji rade istraživanje u sledećim oblastima: zdravstvo, socjalna zaštita, obrazovanje, ekologija, poljoprivreda, energetika, upravljanje rizicima od katastrofa, ekonomija, itd. Program se odvija u saradnji sa Dods Parliamentary Communications. Za više informacija o programu pogledate dokument na LINKU.

Rok za prijavu je utorak 1. decembar do 23 h.

Više detalja o pozivu, kao i uslovima i načinu prijavljivanja možete pronaći u priloženim dokumentima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?