Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

JAVNI POZIV BR. 01/22 ZA USTUPANJE U ZAKUP DIJELA PUTNOG ZEMLJIŠTA

Objavljeno: 14.02.2022. 15:34 Autor: UZS
Na osnovu čl. 39 stav 1 i čl. 40 Zakona o državnoj imovini (“Sl.list CG“br.21/09 i 40/11) i člana 11 Odluke o visini, načinu plaćanja naknade za korišćenje državnih puteva (»Sl.list CG«, br. 27/21), Uprava za saobraćaj, oglašava



JAVNI POZIV BR. 01/22
ZA USTUPANJE U ZAKUP DIJELA PUTNOG ZEMLJIŠTA



Predmet zakupa

Predmet poziva je prikupljanje ponuda za davanje u zakup dijela na katastarskoj parceli br. 1911, upisanoj u listu nepokretnosti br. 531 KO Sveti Stefan, državna svojina Crne Gore u površini od 480 m² koje se nalazi putnom zemljišta pored državnog – magistralnog puta M -1 Budva – Petrovac (putno zemljište), radi obavljanja prateće djelatnosti-pružanja usluga parkiranja na period do 31.12.2022.godine.

Početna cijena

Početna cijena za zakup nepokretnosti iz tačke 1 utvrđena je shodno članu 11 Odluke o visini, načinu plaćanja naknade za korišćenje državnih puteva (»Sl.list CG«, br. 27/21) i iznosi 5€/ m², što za površinu od 480 m² ukupno iznosi 2.400,00€(dvijehiljadečetiristotine eura).

Uslovi zakupa

Pravo da učestvuju na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica.

Ponuda treba da sadrži:

-za fizička lica (ime i prezime, adresu stanovanja, matični broj odnosno broj lične karte).
-za pravna lica (naziv i sjedište, potvrda o registraciji privrednog društva izdata od strane Centralnog registra Privrednog suda, odnosno nadležnog organa države sjedišta pravnog lica)
-Dokaz da je privredni subjekat izmirio sve dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa za penzijsko i zdravstveno osiguranje. Ispunjenost uslova dokazuje se na osnovu uvjerenja ili potvrde organa uprave nadležnog za poslove naplate poreza, odnosno nadležnog organa države u kojoj privredni subjekat ima sjedište.
-Dokaz da Ponuđač nije pravosnažno osuđivan i čiji izvršni direktor nije pravosnažno osuđivan za neko od krivičnih djela sa obilježjima: a) kriminalnog udruživanja; b) stvaranja kriminalne organizacije; c) davanje mita; č) primanje mita; ć) davanje mita u privrednom poslovanju; d) primanje mita u privrednom poslovanju; dž) utaja poreza i doprinosa; đ) prevare; e) terorizma; f) finansiranja terorizma; g) terorističkog udruživanja; h) učestovanja u stranim oružanim formacijama; i) pranja novca; j) trgovine ljudima; k) trgovine maloljetnim licima radi usvojenja; l) zasnivanja ropskog odnosa i prevoza lica u ropskom odnosu; Ispunjenost uslova dokazuje se na osnovu uvjerenja ili potvrde nadležnog organa izdatog na osnovu kaznene evidencije, u skladu sa propisima države u kojoj privredni subjekat ima sjedište, odnosno u kojoj izvršni direktor tog privrednog subjekta ima prebivalište
-Visinu ponude za zakup dijela predmetnog putnog zemljišta
-Učesnici u postupku dužni su dostaviti garanciju banke bez prigovora naplativu na prvi poziv u iznosu od 10 % od vrijednosti ponude.
-Garancija ponude se dostavlja u originalu, uz ponudu u posebnoj koverti u okviru omota u kojem je dostavljena ponuda.
-Dokazi moraju biti dostavljeni u originalu ili ovjerenoj kopiji, dostavljaju se na jeziku koji je u službenoj upotrebi u Crnoj Gori.
-Ponuđač može dostaviti samo jednu ponudu, u suprotnom, ista će se smatrati neispravnom ( ne dozvoljava se više opcija ponude).
-Ukoliko ponuđač ne dostavi neki od gore navedenih obaveznih dokaza, odnosno ukoliko ponuđač ne sačini ponudu na način predviđen ovim javnim pozivom, njegova ponuda će biti odbijena kao neispravna.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača

-najviše ponuđena cijena po m².

Vrijeme i mjesto podnošenja ponuda

Ponuđači dostavljaju ponude svakog radnog dana od dana objavljivanja od 8 do 13 časova zaključno sa 03.03.2022.godine do 10 časova, neposrednom predajom na arhivi Uprave za saobraćaj, IV proleterske br. 19, Podgorica, kancelarija br.II-7.

Ponudu (original) dostaviti u zapečaćenoj koverti sa naznakom „ ne otvaraj prije zvanične sjednice komisije za otvaranje“, na gore navedenoj adresi - kancelarija br.II-7.

Ponude dostavljene poslije navedenog roka, kao i one koje nijesu zapečećene ili su nepotpune neće se razmatrati.

Vrijeme i mjesto javnog otvaranja ponuda

Javno otvaranje, će biti održano 03.03.2022. godine u 10:15 h u kancelariji broj II-4 Uprave za saobraćaj, na gore navedenoj adresi.

Sva priložena dokumenta dostavljaju se u originalu ili ovjerenoj kopiji.
Neblagovremene, nepotpune i neuredne ponude neće se razmatrati.
Ukoliko učesnik postupka sa najpovoljnijom ponudom odustane od ponude nakon otvaranja ponude garancija će se aktivirati.
Ponuda uz koju nije dostavljena garancija ponude ili je garancija ponude dostavljena na manji iznos od traženog, nije dostavljena na način predviđen ovim javnim pozivom je nevažeća.
Ukoliko je ponuda nevažeća ili nije prihvaćena, garancija se vraća podnosiocu ponude u roku od 8 (osam) dana od dana sprovedenog postupka.

Učesnici javnog nadmetanja će biti obavješteni o ishodu javnog nadmetanja, najkasnije u roku od 5 dana od dana otvaranja ponuda.

O rezultatu sprovođenja postupka Komisija za sprovođenje postupka davanja u zakup nepokretnosti će obavijestiti ponuđače u roku od pet dana od dana donošenja odluke o davanju u zakup.Uprava za saobraćaj zadržava pravo da ne izabere nijednu ponudu ukoliko ih ocjeni neodgovarajućim.

Nakon sprovedenog postupka javnog nadmetanja, Uprava za saobraćaj će sa odabranim ponuđačem zaključiti Ugovor o korišćenju putnog zemljišta i obavljanju pratećih djelatnosti shodno članu 2 Odluke o visini, načinu plaćanja naknade za korišćenje državnih puteva (»Sl.list CG«, br. 27/21).
Cijena zakupnine za navedenu nepokretnost iz tačke 1, plaća se odmah po zaključenju predmetnog ugovora i predstavlja sredstva koja se uplaćuju na račun Državnog trezora Crne Gore.

Zemljište se zakupljuje u viđenom stanju.

Zainteresovani ponuđači se, preko svog ovlašćenog predstavnika, mogu dodatno informisati u prostorijama Uprave za saobraćaj svakog radnog dana od 10:00 do 12:00 h na gore navedenoj adresi.

Tel: + 382 (0) 20 655 052; 655 364
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?