Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Seminar za članove Komisije za usmjeravanje djece sa posebnim potrebama u vaspitno-obrazovni proces u Crnoj Gori

Objavljeno: 23.01.2008. 22:55 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo prosvjete i nauke uz pomoć i podršku UNICEF-a, Handicap International-a, kao partnera, organizuje seminar za članove Komisije za usmjeravanje djece sa posebnim potrebama u vaspitno-obrazovni proces u Crnoj Gori, koji se održava u Hotelu "Palma" u Tivtu od 24. do 27. januara 2008. godine.

Osnovne postavke reforme obrazovnog sistema odnose se na oblikovanje uslova koji će uzeti u obzir individualne potrebe svakog pojedinačnog djeteta. Shodno tome 2004. godine donešen je Zakon o vaspitanju i obrazovanju djece sa posebnim potrebama. Jedna od najvećih novina tog zakona jeste uspostavljanje Komisija za usmjeravanje djece sa posebnim potrebama u vaspitno-obrazovni proces.

Za grupu za centralnu regiju seminar se održava 24. i 25. januara 2008. godine. U ovoj grupi su predstavnici sljedećih opštinskih Komisija: Podgorica, Danilovgrad, Cetinje, Nikšić i Kolašin.

Za grupu za južnu regiju seminar se održava 24. i 25. januara 2008. godine. U ovoj grupi su predstavnici sljedećih opštinskih Komisija: Bar, Herceg Novi, Tivat, Kotor, Budva i Ulcinj.

Za grupu za sjevernu regiju seminar se održava 26. i 27. januara 2008. godine. U ovoj grupi su predstavnici sljedećih opštinskih Komisija: Plav, Berane, Andrijevica, Mojkovac, Bijelo Polje, Pljevlja i Rožaje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?