Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje sporazuma o pridruživanju Crne Gore najvećem evropskom programu za nauku

Objavljeno: 24.01.2008. 18:05 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U petak, 25. januara 2008. godine, u Briselu će biti potpisan Sporazum o pridruživanju Crne Gore Sedmom okvirnom programu Evropske zajednice za istraživanje i tehnološki razvoj (FP7). Potpisnici su g. Janez POTOČNIK, evropski komesar za nauku i istraživanja, u ime Evropske komisije i gđa Slavica MILAČIĆ, ambasador, šef Stalne misije Crne Gore pri Evropskoj Uniji, u ime Vlade Crne Gore.

Pridruživanje Crne Gore najvećem evropskom programu za nauku otvara velike mogućnosti crnogorskim naučnicima, fakultetima, institutima i kompanijama za saradnju u istraživanjima i aktivnostima podrške koji se finansiraju iz ovog fonda, uključujući naučne oblasti koje su ključne za implementaciju legislative EU.

Crna Gora na ovaj način ulazi u društvo ostalih zemalja Zapadnog Balkana koje su pridružene Sedmom okvirnom programu: Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Albaniji.

Crnogorski mediji mogu da preuzmu materijale sa ceremonije potpisivanja sa Portala Audio-vizuelnog servisa Evropske komisije:

- video zapis događaja u dijelu EbS 3, na linku

http://ec.europa.eu/avservices/ebs/schedule.cfm?date=01/25/2008 od 17:30h



- Fotografije potpisivanja biće obezbijeđene na linku

http://ec.europa.eu/avservices/photo/index_en.cfm ubrzo nakon ceremonije.

Kontakt osoba u Ministarstvu prosvjete i nauke: Branka Žižić, FP7 koordinator; 081 265-014, zizic@cg.ac.yu.
Dodatne informacije o FP7 programu možete naći na sajtu Ministarstva prosvjete i nauke www.mpin.cg.yu, ili www.mneresearch.cg.ac.yu
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?