Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Peta ministarska konferencija o saradnji u oblasti granične bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi

Objavljeno: 20.02.2008. 18:16 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Peta ministarska konferencija o saradnji u oblasti granične bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi, koju organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore i Ženevski centar za kontrolu oružanih snaga (DCAF), biće svečano otvorena u četvrtak, 21. februara 2008. godine, u 15:00 časova, u hotelu "Splendid" u Budvi.

U toku uvodnog zasijedanja, kojim će predsjedavati ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore Jusuf Kalamperović i direktor DCAF-a, ambasador Teodor Vinkler, prisutnima će se obratiti predsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Željko Šturanović, potpredsjednik Evropske komisije, gospodin Franko Fratini, šef delegacije Evropske Komisije u Crnoj Gori, gospodin Klajv Rambold, ministar unutrašnjih poslova Republike Slovenije, gospodin Dragutin Mate i ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, gospodin Berislav Rončević.

Ministri unutrašnjih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije će razgovarati o rezultatima koji su postignuti u njihovim zemljama, prvenstveno onim koji se tiču ostvarivanja devet ključnih ciljeva utvrđenih Ministarskom deklaracijom iz 2006. godine. Takođe, delegacije ce prezentovati izvještaje o postignutom u oblasti integrisanog upravljanja granicom u toku 2007. godine i raspravljati o implementaciji strategija predviđenih za period od 2008. do 2011. godine. Učestvovaće i predstavnici FRONTEXA (Agencije Evropske unije za koordinaciju operativne saradnje u oblasti granične bezbijednosti), Evropske komisije, Pakta stabilnosti, OSCE-a, PAMECA, IOM-a, kao i predstavnici delegacija Evropske unije i OSCE-ovih misija iz zemalja regiona.

Tokom prvog dana Konferencije, u 16:30 sati, biće potpisan Memorandum o strateškom partnerstvu između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Slovenije i DCAF-a. Uvodno zasijedanje i potpisivanje Memoranduma je otvoreno za predstavnike medija. Takođe, u 17:00 sati, snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti grupnu fotografiju učesnika Konferencije.

Krajem drugog radnog dana, 22. februara u 16:00 sati, obaviće se svečano potpisivanje dokumenata Konferencije, bilateralnih sporazuma i godišnjeg plana za 2008. godinu, koje će potpisati ministri unutrašnjih poslova Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Sastanak eksperata u vezi implementacije Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi, kao i sastanci šefova Graničnih policija i direktora Policijskih akademija iz Jugoistočne Evrope, biće održani u subotu, 23. februara.

Akreditacije za predstavnike medija, zainteresovanih za praćenje Ministarske konferencije, potrebno je izvršiti na broj faxa : +382 86 774 909.

Za dodatne informacije kontaktirati:

Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave CG
Gordana Krivokapić
e-mail: mup.kabinet@cg.yu
Mob. telefon: 00 382 67 289 227

DCAF
Goran Krsteski
e-mail: g.krsteski@dcaf.ch
Phone: 0041 22 741 77 57


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?