Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: IV sastanak Savjeta ministara kulture zemalja Jugoistočne Evrope

Objavljeno: 11.03.2008. 23:33 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Zagrebu će se od 13 - 15. marta 2008, u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske, održati IV sastanak Savjeta ministara kulture zemalja Jugoistočne Evrope, na kome će učestvovati ministar kulture, sporta i medija Crne Gore Branislav Mićunović.

Na sastanku će biti riječi o razvoju regionalnog dijaloga u Jugoistočnoj Evropi, jačanju kulturne saradnje i razmjene među umjetnicima, ekspertima i institucijama, i o pitanjima kulturne politike u okviru evropskih integracija. Izraženo je i interesovanje za nastavak saradnje na polju zaštite i revitalizacije kulturne i prirodne baštine, uključujući i saradnju zasnovanu na rezultatima Regionalnog programa za kulturnu i prirodnu baštinu Jugoistočne Evrope 2004-2008 (RPSEE), koja je doprinijela jačanju saradnje u cijelom regionu.

Učešće na sastanku iskoristiće se i za bilateralne susrete sa ministrima kulture i zvaničnicima međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom i promocijom kulturne baštine, koji će prisustvovati dvodnevnom sastanku u Zagrebu.

U delegaciji Crne Gore, pored ministra Mićunovića, nalaze se i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije Novak Adzić, pomoćnik ministra za kulturnu i prirodnu baštinu Predrag Malbaša i viši savjetnik u Ministarstvu kulture, sporta i medija Gordana Tripković.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?