Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Seminar za članove Komisije za usmjeravanje djece

Objavljeno: 18.03.2008. 22:40 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo prosvjete i nauke, u saradnji sa UNICEF-om i Handicap International, organizuje drugi seminar za članove Komisije za usmjeravanje djece sa posebnim potrebama.

Svrha seminara je obuka članova Komisije, kako bi se unaprijedio timski rad, mijenjala praksa i primijenio socijalni a ne samo zdravstveni pristup u procjenjivanju sposobnosti i spremnost djeteta za inkluzivno obrazovanje. To je inovativni koncept i on predstavlja osnov reforme zasnovane na individualnim potrebama svakog djeteta da učestvuje u kvalitetnom sistemu obrazovanja, koji poštuje jednako prava za sve.

Facilitator seminara će biti Aida Hakimi Osmanbegović, a kofacilitator dr Sonja Vasić (Handikap Internacional). Na seminaru će učestvovati od 30 34 učesnika članovi novoformirane multidisciplinarne konisije različitih profesija iz 15 opština (pozvani su psiholozi, pedijatri, socijalni radnici, defektolozi, roditelji i predstavnici NVO sektora).

Seminar će se održati od 19 21. marta 2008. godine u hotelu "Panorama" u Petrovcu.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?