Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Svečano otvaranje novog objekta u kojem će biti smješteni dio Ministarstva prosvjete i nauke, Zavod za školstvo, Ispitni centar i Centar za stručno obrazovanje

Objavljeno: 03.04.2008. 22:49 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U petak 04. aprila 2008. godine u 11,00 sati, održaće se svečanost povodom otvaranja novog objekta, u kojem će biti smješteni dio Ministarstva prosvjete i nauke, Zavod za školstvo, Ispitni centar i Centar za stručno obrazovanje. Na ceremoniji će govoriti predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović i ministar prosvjete i nauke prof. dr Sreten Škuletić.

Projekat je realizovan iz kreditnog aranžmana vrijednog 15 miliona eura, koji je za potrebe crnogorske prosvjete zaključen između vlada Crne Gore i Mađarske. Ukupna površina tog objekta iznosi 4.130 m² i sadrži 88 kancelarija, 3 biblioteke, 4 sale za sastanke, 3 sale za obuku, restoran, salu za štampu i pakovanje, tehničke prostorije, magacinski prostor, arhiv za testove i komunikacije. Opremljen je savremenim sistemom video nadzora, kablovskim sistemom za telefoniju i računarsko umrežavanje, kontrolom pristupa prostorijama sa posebnom namjenom, protivpožarnim sistemom, agregatskim napajanjem i napajanjem stabilisanim naponom za računarsku i elektronsku opremu, ugrađen je lift, sanitarni čvorovi i odgovarajuće rampe za osobe sa posebnim potrebama.

Investicija vrijedna oko 4.050.000 EUR realizovana je preko Direkcije javnih radova Crne Gore. Izvođač radova je bila mađarska kompanija KESZ KFT iz Budimpešte, a posrednik u poslu firma IGP Fidija iz Podgorice.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?