Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sjednica Komisije za evropske integracije

Objavljeno: 07.04.2008. 18:15 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Sjednica Komisija za evropske integracije, kojom predsjedava potpredsjednik Vlade za evropske integracije prof. dr Gordana Đurović, biće održana danas u Podgorici. Na dnevnom redu Komisije za evropske integracije naći će se Nacrt Nacionalnog programa za integraciju Crne Gore u Evropsku uniju za period 2008 2012, nakon čega će biti u proceduri razmatranja, odnosno usvajanja Nacrta dokumenta od strane Vlade Crne Gore.

Nacionalni program za integraciju predstavlja detaljan plan aktivnosti neophodnih da bi Crna Gora bila unutrašnje spremna da preuzme obaveze koje proizilaze iz članstva u EU do kraja 2012. godine. Takođe, Nacionalni program će služiti ne samo kao instrument koordinacije reformi na putu ka EU i osnova za izradu godišnjih programa rada Vlade, već i kao transparentna i dobro pripremljena informacija o planiranim reformama, namijenjena Evropskoj komisiji i državama članicama EU, s jedne strane, i crnogorskoj javnosti, s druge strane.

Ovaj strateški dokument koncipiran je na bazi najbolje prakse zemalja koje su ovu fazu integracija uspješno završile, i obuhvata period od 1. januara 2008. godine do 31. decembra 2012. Planirani zadaci u oblasti harmonizacije sa pravom EU i uspostavljanja i jačanja institucionalnog okvira za primjenu harmonizovanog nacionalnog zakonodavstva u sljedećih pet godina podijeljeni su na kratkoročne prioritete, za period do kraja 2009, i srednjoročne prioritete, za trogodišnji period koji obuhvata 2010, 2011. i 2012. godinu.

Sjednica Komisije za evropske integracije biće održana danas, 7.aprila a počinje u zgradi Vlade Crne Gore (Velika sala, ul. Jovana Tomaševića bb), u 16.00 sati. Početak sjednice možete snimiti. Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?