Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar pravde Crne Gore Miraš Radović boraviće u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini

Objavljeno: 10.04.2008. 21:35 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar pravde Crne Gore Miraš Radović sa saradnicima boraviće u petak, 11. aprila 2008. godine, u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Povod za posjetu ministra Radovića Bosni i Hercegovini je potpisivanje Protokola o saradnji Ministarstva pravde Crne Gore i Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, kao i Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva pravde Crne Gore, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i International Management Group.

Protokol između ministartava pravde Crne Gore i BiH predviđa saradnju u poslovima koji spadaju u njihovu nadležnost, uključujući sveobuhvatnu i cjelishodnu razmjenu iskustava i praksi oko usklađivanja nacionalnih zakonodavstava sa međunarodnim i evropskim standardima i modernizacije pravosudnih sistema. Protokol, takođe, predviđa edukaciju i obuku zaposlenih u ministarstvima pravde, saradnju u izvršenju krivičnih sankcija, borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i drogom, pranja novca, korupcije, terorizma i drugih krivičnih djela, čije suzbijanje predstavlja poseban međunarodni interes.

Memorandum o razumijevanju između Ministarstva pravde Crne Gore, Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i International Management Group, sadrži obaveze i odgovornost strana potpisnica u implementaciji twinning projekta Regionalna saradnja u okviru podrške nezavisnom i efikasnom pravosuđu u Crnoj Gori. Projekart ima za cilj reformu Sudskog savjeta i prekršajnog zakonodavstva u Crnoj Gori, uz ekspertsku pomoć Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH i finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?