Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpredsjednik Vlade za evropske integracije Gordana Đurović boraviće u radnoj posjeti Briselu, Parizu i Hagu

Objavljeno: 14.04.2008. 22:50 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Potpredsjednik Vlade za evropske integracije prof. dr Gordana Đurović boraviće od 14 18. aprila 2008. godine, u radnoj posjeti Briselu, Parizu i Hagu.

Potpredsjednica Đurović će u Briselu potpisati bilateralni Sporazum sa generalnim direktorom u Direktoratu za trgovinu Davidom O'Salivanom, o crnogorskim koncesijama za robe i usluge. Potisivanje tog Sporazuma rezulatat je uspješno okončanih bilateralnih rundi pregovora 27. februara 2008. u Ženevi, kada je Evropska unija zvanično saopštila da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u procesu pristupanja WTO i da je spremna da zaključi bilateralne ugovore o crnogorskim koncesijama u oblasti roba i sluga sa Evropskom unijom.

Nakon Bisela, potpredsjednica Đurović će, na poziv francuskog ministra za evropske poslove Žan Pjer Žujea i potpredsjednika Vlade i ministra finansija Kraljevine Holandije Votera Bosa, posjetiti Pariz i Hag. Tom prilikom, ona će svojim domaćinima prezentirati progres ostvaren u procesu evropskih integracija Crne Gore i planirane aktivnosti u narednom periodu, uključujući i predstavljanje Nacrta Nacionalnog programa za integraciju Crne Gore u EU za period 2008-2012.godine.

Potpredsjednica Đurović će, tokom boravka u Parizu, učestvovati kao gost i na međunarodnoj konferenciji "Komuniciranje sa Evropom - Perspektive politike proširenja iz ugla Francuske". Na toj Konferenciji, značajnoj za politiku proširenja regiona Zapadnog Balkana, ona će govoriti o perspektivama Crne Gore za pristupanje Evropskoj uniji i izazovima koje stoje na tom putu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?