Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija Implementacija Građanskopravne konvencije Savjeta Evrope o korupciji

Objavljeno: 18.04.2008. 19:15 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Podgorici će se, u organizaciji Uprave za antikorupcijsku inicijativu i Savjeta Evrope, 21. i 22. aprila 2008. održati konferencija, na temu Implementacija Građanskopravne konvencije Savjeta Evrope o korupciji.

Nakon usvajanja Zakona o ratifikaciji Građanskopravne konvencije Savjeta Evrope o korupciji (decembra 2007.), Uprava za antikorupcijsku inicijativu je u skladu sa Akcionim planom za sprovodjenje Programa borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, preduzela aktivnosti na planu promocije Konvencije, kako bi se nadležni organi i institucije i predstavnici civilnog društva upoznali sa sadržajem i osnovnim institutima tog međunarodnog instrumenta.

Na konferenciji će biti prezentiran kratak sadržaj Konvencije, sa akcentom na mjere koje je potrebno preduzeti na nacionalnom nivou, kako bi se osigurala puna implementacija standarda Savjeta Evrope u toj oblasti. Takodje je predvidjeno i izlaganje nacionalnih eksperata o zakonskoj regulativi, od značaja za primjenu Građanskopravne konvencije.

Konferenciju će otvoriti ministar pravde Miraš Radović, a nakon njega prisutnima će se obratiti specijalni izaslanik Generalnog sekretarijata Savjeta Evrope Vladimir Filipov i direktor Uprave za antikorupcijsku inicijativu Vesna Ratković. Konferencijom će predsjedavati Lado Laličić iz Odjeljenja Savjeta Evrope za ekonomski kriminal.

Konferencija će biti održana u Zelenom salonu hotela "Crna Gora", i počeće sa radom u ponedjeljak 21. aprila u 09,30 sati.

Program rada Konferencije nalazi se na web sajtu Vlade Crne Gore: www.vlada.cg.yuDownload
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?