Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Seminar "Kompjuterski kriminal (sajber kriminal) zakonodavna podrška"

Objavljeno: 23.04.2008. 00:59 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Pomoćnik ministra pravde Branka Lakočević i šef Odjeljenja Savjeta Evrope za kompjuterski kriminal i organizovani kriminal Žan Šarl de Korde, otvoriće u srijedu 23. aprila 2008. godine u Podgorici, seminar na temu "Kompjuterski kriminal (sajber kriminal) zakonodavna podrška", koji se održava u organizaciji Savjeta Evrope.

U toku seminara, gospodin de Korde će upoznati učesnike sa Konvencijom o sajber kriminalu, dok će o kompjuterskom kriminalu u savremenom društvu govoriti tužilac iz Portugala Pedro Verdeiljo. Među predavačima su i pravni savjetnik u Ministarstvu pravde Estonije Mark Kunapu, koji će imati izlaganje o usalgašenosti zakonodavstva Estonije sa odredbama Konvencije, i portugalski tužilac koji će prezentirati mjere na nacionalnom nivou, koje se odnose na procesno pravo i međunarodnu saradnju.

Drugog dana saminara pomoćnik ministra pravde Crne Gore Branka Lakočević daće opšti pregled situacije i zakonodavstva u oblasti kompjuterskog kriminala u Crnoj Gori.

Programom seminara predviđene su diskusije, ekspertski komentari i preporuke za implementaciju Konvencije o sajber kriminalu u crnogorsko zakonodavstvo.

Seminar će se održati u Žutom salonu hotela "Crna Gora", i počinje sa radom u 10,00 sati.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?