Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje Memoranduma o saradnji izmedju Uprave za antikorupcijsku inicijativu Crne Gore i Komisije za prevenciju korupcije Slovenije

Objavljeno: 23.04.2008. 22:27 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Direktor Uprave za antikorupcijsku inicijativu mr Vesna Ratković i predsjednik slovenačke Komisije za prevenciju korupcije Drago Kos potpisaće u utorak, 29. aprila 2008. godine, Memorandum o saradnji između ta dva organa.
Gospodin Kos će potpisati Memorandum i sa predsjednikom Komisije za utvrdjivanje konflinta interesa Crne Gore mr Slobodanom Lekovićem.
Nakon čina potpisivanja, predstavnicima medija obratiće se direktor Uprave za antikorupcijsku inicijativu mr Vesna Ratković, predsjednik Komisije za utvrdjivanje konflikta interesa mr Slobodan Leković i predsjednik slovenačke Komisije za prevenciju korupcije Drago Kos.
Potpisivanje memoranduma održaće se u prostorijama Uprave za antikorupcijsku inicijativu (Rimski trg 46), u 10,30 sati.
Gospodin Kos će tokom boravka u Podgorici upoznati crnogorske predstavnike o iskustvima Slovenije, kao predsjedavajuće EU, u prevenciji korupcije i konflikta interesa, a od svojih domaćina biće obaviješten o rezultatima i planiranim aktivnostima Crne Gore u oblasti antikorupcijske politike. S obzirom da je on i predsjedavajući GRECO-a (Grupa zemalja Savjeta Evrope za borbu protiv korupcije), posjeta gospodina Kosa je dobra prilika da se upozna i sa implementacijom obavezujućih preporuka Savjeta Evrope u Crnoj Gori, odnosno sa primjenom Krivičnopravne konvencije Savjeta Evrope o korupciji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?