Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar pravde Miraš Radović na Godišnjem susretu ministara pravde i unutrašnjih poslova država-članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Objavljeno: 29.04.2008. 18:22 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar pravde Miraš Radović predvodiće delegaciju Crne Gore na Godišnjem susretu ministara pravde i unutrašnjih poslova država-članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, koji se 30. aprila održava u Sofiji.

Tema ovogodišnjeg susreta u Sofiji su Izazovi sa kojima se suočava policijska i pravosudna regionalna saradnja u krivičnim stvarima ekstradicija i Evropski nalog za hapšenje.

Ministri pravde i unutrašnjih poslova Regiona razmijeniće iskustva i razmotriti modele multilateralne saradnje u oblasti ekstradicije i izvršavanja Evropskog naloga za izručenje, a posebna pažnja biće posvećena harmonizaciji nacionalnih zakonodavstava sa pravnim instrumentima Savjeta Evrope i Evropske unije koji regulišu ovu oblast.

Delegacija Crne Gore iskazaće spremnost za potpunu saradnju zemalja Regiona u usklađivanju nacionalnih legislativa sa pravnim instrumentima Savjeta Evrope i Evropske unije i ukazati na potrebu tijesne i intenzivne saradnje policija i pravosudnih organa država-članica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, na polju koje obuhvata tema Konferencije, naročito u borbi protiv organizovanog kriminala, trgovine ljudima i drogom, pranja novca, korupcije, terorizma i drugih krivičnih djela koja predstavljaju sve veći rizik za društvo i čije suzbijanje predstavlja poseban međunarodni interes.

Učešću crnogorske delegacije na konferenciji prethodiće susret ministra Radovića sa ministrom pravde Bugarske Miglenom Tačevom, tokom kojeg će biti razmotreni modeli saradnje ministarstava pravde u cilju podrške reformi crnogorskog pravosuđa i usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa evropskim i međunarodnim standardima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?