Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Delegacija Vlade Crne Gore koju predvodi potpredsjednik Vujica Lazović učestvovaće na XI Evroazijskom ekonomskom samitu

Objavljeno: 30.04.2008. 21:00 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Delegacija Vlade Crne Gore koju predvodi potpredsjednik Vlade prof. dr Vujica Lazović, učestvovaće na XI Evroazijskom ekonomskom samitu koji se održava u Istanbulu od 1. do 3. maja 2008.

Samit se svake godine održava u organizaciji fondacije Marmaris, grupe za ekonomska i društvena istraživanja i za cilj ima unapređenje odnosa između Evropske unije i zemalja centralne Azije i Bliskog Istoka.

Učesnici Samita su sadašnji i bivši predsjednici država, premijeri, potpredsjednici vlada, ministri, lideri i predstavnici nacionalnih, regionalnih i međunarodnih organizacija koji će se fokusirati na pitanja ekonomske saradnje, energije i regionalne bezbjednosti.

Prvog radnog dana Samita, potpredjsednik Lazović će, u okviru sesije Strategija energetike i razrada alternativnih izvora energije imati izlaganje na temu Eneregetski resursi kao ograničenja i izazov ekonomskog razvoja.

U sastavu delegacije Vlade Crne Gore je i ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović, koji će trećeg dana Samita imati izlaganje na temu regioanlne bezbjednosti.
Ovom prilikom planirano je i održavanje niza bilateralnih sastanaka, na kojima će se istaći napori i značaj koji Crna Gora pridaje regionalnoj saradnji, očuvanju političke stabilnosti i ekonomskom razvoju.

Fondacija Marmara Group formirana je 1985. godine i priznata je od strane OEBS-a i kroz svoje savjetodavne kapacitete predstavlja Tursku u Ekonomsko-socijalnom Savjetu Ujedinjenih nacija. Aktivnosti Fondacije se sprovode kroz: Platformu za EU, Platformu za ljudska prava i Platformu za Evroazijsku saradnju, a u cilju poboljšanja dijaloga i razumijevanje između vlada i civilnog društva. Fondacija se tokom dvije decenije postojanja aktvno uključila i u poboljšanje regionalne saradnje, u namjeri da pomogne u maksimiziranju mogućnosti koje obezbjeđuje proces globalizacije i minimiziranju njegovih negativnih efekata.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?