Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Delegacija Crne Gore učestvuje na međunarodnoj konferenciji Unapređenje sistema kvaliteta u visokom obrazovanju u Kairu

Objavljeno: 05.05.2008. 21:40 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar prosvjete i nauke prof. dr Sreten Škuletić predvodiće delegaciju Crne Gore na međunarodnoj konferenciji Unapređenje sistema kvaliteta u visokom obrazovanju, koja se održava 7. i 8. maja 2008. godine u Kairu. U delegaciji se nalaze i pomoćnik ministra za visoko obrazovanja Slobodanka Koprivica, predstavnik Univerziteta Crne Gore prof. dr Mira Vukčević, koordinator Tempus programa Vanja Drljević i predsjednik Studentskog parlamenta Miloš Bošković.

Organizator konferencije je Evropska komisija, u saradnji sa Ministarstvom za visoko obrazovanje Egipta. Konferencija se održava svake druge godine i okuplja ministre obrazovanja, akademsku zajednicu, eksperte iz te oblasti, studente i koordinatore Tempus programa iz zemalja EU i partnerskih zemalja.

Cilj Konferencije je da se razmijene iskustva o razvoju sistema visokog obrazovanja u zemljama EU i partnerskom zemljama, koje uključuju i zemlje zapadnog Balkana, mediteranske i zemlje koje su nastale iz bivšeg Sovjetskog Saveza.

Na Konferenciji će, između ostalih, govoriti Evropski komesar za obrazovanje i kulturu David White, direktor Direktorijata za obrazovanje i kulturu, kao i drugi visoki predstavnici.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?