Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministarska Konferencija Evropska Unija i jugoistočna Evropa: zajednička vizija povezivanja naroda u Beogradu

Objavljeno: 06.05.2008. 22:27 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar učestvovaće u srijedu, 7. maja 2008. godine, u radu ministarske konferencije Evropska Unija i Jugoistočna Evropa: zajednička vizija povezivanja naroda, koja će se održati u Sava centru u Beogradu.

Konferencija se održava na inicijativu slovenačkog predsjedavanja EU, uz organizaciju Sekretarijata za posmatranje saobraćaja u Jugoistočnoj Evropi (SEETO), Evropske Komisije i Savjeta Evrope.

Cilj konferencije je prezentacija vizije budućeg sporazuma u oblasti saobraćaja u regionu Jugoistočne Evrope, koji priprema Evropska Komisija, a biće riječi i o modelima unaprjeđenja sadašnje saradnje zemalja regiona i EU.

Konferenciju će otvoriti predsjednik Srbije Boris Tadić, a predsjedavaće ministar transporta Slovenije Radovan Žerjav. Prisustvo su potvrdili i potpredsjednik EK Jacque Barrot i predsjednik Komiteta za saobraćaj SE Paolo Costa.

Ministar saobraćaja dr Andrija Lompar susrešće se u Beogradu sa kolegama iz zemalja regiona i obaviće bilateralne razgovore i dogovoriti konkretnu saradnju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?