Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prvi sastanak Podkomiteta za carine i pravila o porijeklu

Objavljeno: 15.05.2008. 18:15 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Prvi sastanak Podkomiteta za carine i pravila o porijeklu, biće održan u petak 16. maja 2008. godine.

Sastanak će, kao predsjedavajući Podkomiteta, otvoriti direktor Uprave carina Miodrag Radusinović, u skladu sa Odlukom Zajedničkog komiteta CEFTA 2006 o uspostavljanju tri podkomiteta, od kojih se jedan odnosi na carine i pravila o porijeklu, kojim u 2008. godini predsjedava Crna Gora. Učesnici sastanka su predstavnici carinskih službi članica CEFTA Sporazuma (Albanija, BiH, Srbija, Hrvatska, Makedonija, Moldavija i UNMIK) i predstavnici Ministarstva za ekonomski razvoj.

Zadatak Podkomiteta je pojednostavljenje i olakšanje carinske procedure i smanjenje formalnosti koje se primjenjuju u trgovini i razmatranje problema proisteklih primjenom Sporazuma.

Na sastanku će biti obrađivane teme koje se odnose na harmonizovanje legislative sa EU carinskim propisima, saradnju između carinskih organa u oblasti pravila o porijeklu, redovnu razmjenu informacija o primjeni pravila o porijeklu, unapređivanje dijaloga sa privrednim subjektima u cilju bolje informisanosti o procedurama potrebnim za dobijanje certifikata o porijeklu i razmatranje mjera koje treba preduzeti radi primjene dijagonalne kumulacije u trgovini sa Evropskom Unijom.

Sastanak će biti održan u hotelu Crna Gora u Podgorici, sa početkom u 9.30 sati.

Otvaranju sastanka mogu prisusvovati predstavnici medija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?