Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović učestvovaće na Samitu predsjednika i premijera zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) u bugarskom mjestu Pomorje

Objavljeno: 20.05.2008. 15:50 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović učestvovaće u srijedu, 21. maja, na Samitu predsjednika i premijera zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), koji će se održati u bugarskom mjestu Pomorje.

Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi je regionalni okvir, koji je iniciran juna 1996. godine na sastanku ministara inostranih poslova zemalja Jugoistočne Evrope u Sofiji, sa ciljem da promoviše i jača dobrosusjedske odnose između zemalja članica i transformiše region u zonu mira, bezbjednosti, stabilnosti i saradnje. Zemlje članice su Crna Gora, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Srbija i Turska. Predsjedavanje od Bugarske na Samitu SEECP u Pomorju preuzeće Moldavija.

Sastancima SEECP-a, kao gosti predsjedavajućeg, prisustvuju i predstavnici Ujedinjenih nacija, Evropske unije, Savjeta Evrope, OEBS-a i drugih međunarodnih i regionalnih organizacija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?