Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Radni sastanci u okviru redovnih sastanaka Unaprijeđenog stalnog dijaloga i Podkomiteta za trgovinu, predstavnika institucija Vlade Crne Gore i generalnih direktorata Evropske komisije

Objavljeno: 23.05.2008. 22:44 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U Podgorici će 26. i 27. maja 2008. g. biti održani sastanak Podkomiteta za trgovinu za implementaciju Privremenog sporazuma i sastanak Unaprijeđenog stalnog dijaloga, na kojima će učestvovati predstavnici institucija Vlade Crne Gore i generalnih direktorata Evropske komisije, zaduženi za praćenje odgovarajućih sektorskih politika.

Prema Programu rada, sektorski sastanak Pododbora za implemetaciju Privremenog sporazuma biće posvećen sektorskim politikama u oblasti trgovine, industrije, carina poreza i saradnje sa drugim zemljama kandidatima.

Na Plenarnom sastanku Unaprijeđenog stalnog dijaloga, koji će otvoriti potpredsjednik Vlade za evropske integracije Gordana Đurović i direktor Direktorata EK za proširenje Pjer Mirel, u fokusu će biti implementacija Privremenog sporazuma, politički kriterijumi i ključni prioriteti Evropskog partnerstva, državljanstvo i ljudska prava, reforma državne uprave i lokalne samouprave, uspostavljanje pravnog i instutucionalnog poretka nakon sticanja nezavisnosti, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i regionalna pitanja i međunarodne obaveze.

Predstavnici institucija Crne Gore će tokom ovih sastanaka, kolegama iz Evropske komisije prezentirati ažurirane i detaljne informacije o postignutom napretku u navedenim oblastima, u odnosu na predhodni period.

Sastanak Pododbora i sektorski Unaprijeđeni stalni dijalog o trgovini, industriji, carinama, porezima i saradnji sa ostalim zemljama kandidatima održaće se 26. maja 2008. g. u zgradi Vlade Crne Gore, ul J.Tomaševića bb, od 09,00 do 18.00 sati.

Plenarni sastanak Unaprijeđenog stalnog dijaloga biće održan 27. maja 2008. g. u zgradi Vlade Crne Gore, ul J.Tomaševića bb, od 9.00 do13.00 sati.


Uvodna izlaganja predsjedavajućih su otvorena za javnost.

Akreditacije novinara, snimatelja i fotoreportera možete izvršiti kod Biroa za odnose s javnošću Vlade Crne Gore putem tel-faksa 242 566.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?