Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Sastanak Evro-atlantskog partnerskog vijeća (EAPC) Atlantske savjetodavne grupe za politiku (APAG)

Objavljeno: 28.05.2008. 01:18 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Roćen otvoriće sastanak Evro-atlantskog partnerskog vijeća (EAPC) Atlantske savjetodavne grupe za politiku (APAG) koji organizuje Ministarstvo inostranih poslova, u saradnji sa NATO. Sastanak će se održati u hotelu Maestral u Pržnu 29. i 30. maja 2008. Učešće na sastanku će uzeti oko 100 predstavnika iz 43 zemlje NATO i Partnerstva za mir. Cilj ovih sastanaka je razmjena mišljenja o značajnim pitanjima u oblasti bezbjednosti.

Učesnici će na sastanku raspravljati o sljedećim temama: Jugoistočna Evropa stabilizacija kroz integraciju, regionalna saradnja i politika Evroatlanstkog partnerskog vijeća prema Jugoistočnoj Evropi; NATO i partneri nakon samita u Bukureštu: druga decenija Evro-atlantskog partnerstva, Deklaracija o sigurnosti Alijanse i moguća revizija NATO strateškog koncepta kao i proširivanje partnerstva izvan evro-atlantskog područja; i na kraju, zajedničko suočavanje sa dugoročnim izazovima sigurnosti.
Mediji će biti prisutni na otvaranju konferencije dok će radne sesije biti zatvorene za javnost.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?