Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar odbrane Boro Vučinić boraviće u posjeti Bosni i Hercegovini

Objavljeno: 29.05.2008. 17:10 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministar odbrane Boro Vučinić boraviće od 29. do 31. maja 2008. godine u posjeti Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine, na poziv ministra odbrane Selma Cikotića.

Ministri Vučinić i Cikotić razgovaraće o unaprijeđenju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, zatim zajedničkoj obuci pripadnika Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za učešće u mirovnim misijama, kao i upućivanju crnogorskih vojnika u tamošnji Centar za deminiranje. Takođe, biće riječi i o bezbjednosnim prilikama i evroatlantskoj perspektivi zemalja regiona, te razmjeni iskustava u okviru NATO programa Partnerstvo za mir.

Tokom boravka biće potpisan i godišnji Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane, čijom realizacijom će se konkretizovati saradnja između ministarstva odbrane dvije zemlje.

Ministar Vučinić će se tokom posjete Bosni i Hercegovini sastati sa načelnikom Združenog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-potpukovnikom Sifetom Podžićem. Takođe, predviđen je i obilazak vojnih objekata u Konjicu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?