Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Crnogorska delegacija na sastanku Konstituence MMF-a i Svjetske banke u Amsterdamu

Objavljeno: 04.06.2008. 21:24 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Crnogorska delegacija, koju predvode ministar finansija dr Igor Lukšić i guverner Centralne banke Crne Gore Ljubiša Krgović, otputovala je u Amsterdam, gdje će od 6. do 8. juna biti održani sastanci Konstituence Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke. Tokom trajanja tog skupa crnogorska delegacija susrešće se sa potpredsjednikom Vlade Holandije i ministrom finansija Voterom Bosom, kao i guvernerom Centralne banke te zemlje Nutom Velinkom. Predviđeni su i razgovor sa specijalnim gostom na sastanku Konstituence, izvršnim direktorom MMF-a Dominik Štraus Kanom, kao i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima zemalja članica Konstituence.

Na ovogodišnjim sastancima Konstituence biće riječi o svjetskoj ekonomiji i prioritetima MMF-a, strategiji Svjetske banke u zemljama sa srednjim (prosječnim) nivoom prihoda, kao i o posljedicama globalnog kreditnog rasta.

Crna Gora član je Svjetske banke i MMF-a od 18. januara 2007. godine. Članica je i holandske Konstituence, koja u MMF-u zastupa naše interese i u čijem se sastavu nalazi još 12 zemalja: Holandija, Jermenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Izrael, Makedonija, Bugarska, Kipar, Gruzija, Moldavija, Rumunija i Ukrajina. Ministar finansija dr Igor Lukšić je guverner Crne Gore u članicama grupacije Svjetske banke, a predsjednik savjeta Centralne banke Ljubiša Krgović guverner u Međunarodnom monetarnom fondu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?