Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija za štampu povodom dodjele besplatnih udžbenika za školsku 2008/09. godinu

Objavljeno: 09.06.2008. 23:29 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
Ministarstvo prosvjete i nauke, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, rada i socijalnog staranja, organizuje u utorak 10. juna 2008. godine, konferenciju za novinare povodom dodjele besplatnih udžebenika za učenike koji će u školskoj 2008/09 pohađati osnovne i srednje škole u Crnoj Gori.

Ministarstvo prosvjete i nauke, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, rada i socijalnog staranja, organizuje akciju besplatne podjele udžbenika za djecu čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice (MOP), te za djecu sa posebnim potrebama u inkluzivnom programu, djecu u posebnim ustanovama, djecu bez roditeljskog staranja i djecu palih boraca.

U školskoj 2008/09. godini, tom akcijom će biti obuhvaćene sve osnovne škole i gimnazije u Crnoj Gori, dok će se za učenike srednjih stručnih škola koje ispunjavaju navedene kriterijume, obezbijediti novčana sredstva za kupovinu udžbenika. Ova akcija će se realizovati iz sredstava budžeta oba ministarstva i za te potrebe biće izdvojeno oko 1.300.000 eura.
Na konferenciji će govoriti pomoćnik ministra prosvjete i nauke Marko Jokić i pomoćnik ministra zdravlja, rada i socijalnog staranja Snežana Mijušković.

Konferencija će se održati u sali za sastanke Ministarstva prosvjete i nauke, sa početkom u 12,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?