Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje ugovora za izradu studija opravdanosti i obrazaca projektnih dokumenata (PDD) za projekte Mehanizma čistog razvoja (CDM)

Objavljeno: 25.06.2008. 16:34 Autor: NAJAVA DOGAĐAJA
U skladu sa Memorandumom o razumijevanju između Ministarstva turizma i zaštite životne sredine Crne Gore i Ministarstva zaštite životne sredine, kopna i mora Republike Italije o saradnji u oblasti životne sredine, potpisanom 11. novembra 2004. godine i njegovim aneksima u oblasti Mehanizma čistog razvoja (CDM) u okviru člana 12 Kjoto protokola, objavljen je Poziv za iskazivanje zainteresovanosti za kofinansiranje izrade studija opravdanosti i obrazaca projektnih dokumenata (PDD) za projekte Mehanizma čistog razvoja (CDM) i u skladu sa ocjenom Upravnog odbora šest italijanskih firmi je proglašeno najboljim za nekoliko projekata u različitim sektorima.

Riječ je o sljedećim italijanskim firmama: Eurecna (u partnerstvu sa ENG Team), Tolo, Sirio Techno Group Italian Utilities Scrl, MWH i Agrotec (u partnerstvu sa Università degli Studi della Tuscia), koje će se baviti realizacijom pomenutih aktivnosti.

Pomoćnik ministra turizma i zaštite životne sredine Siniša Stanković i ovlašćeni predstavnici šest italijanskih firmi, potpisaće danas, 25. juna 2008. godine, ugovore za izradu studija opravdanosti i obrazaca projektnih dokumenata (PDD) za projekte Mehanizma čistog razvoja (CDM). Predmet tih ugovora su i bespovratna sredstva Vlade Republike Italije za kofinansiranje izrade projektne dokumentacije.

Potpisivanje ugovora obaviće se u prostorijama Ministarstva turizma i zaštite životne sredine, sa početkom u 15 časova.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?